TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı lens ile gözlüklerinize veda edin.

Tıpta yaşanan teknoljik gelişmeler ve uygulamalar yaşam konforunu da artırmaya başladı. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen akıllı lens uygulaması da onlardan biri... Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sinan Göker, "İşlem sonrası ömrünün sonuna kadar numaralar bir daha bozulmuyor, katarak da bir daha tekrar etmiyor. Gözlüksüz olma konforu başlıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
istanbulnews.com.tr

Teknolojinin gelişmesi sağlıkta da birçok yeniliği ve konforu beraberinde getirdi. Akıllı lens uygulamaları sayesinde kişiler artık gözlük kullanmak zorunda kalmıyor. Uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılan akıllı lens uygulamasıyla gözlüklere veda etmek mümkün hale geldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sinan Göker, 40 yaşından sonra yakını görme problemi başlayan herkese bu uygulamayı yapabildiklerini ifade etti.
'YAŞ ORTALAMASI ERKEN YAŞLARA İNDİ'
Bilgisayar ve cep telefonlarının gözü bozmadığını ifade eden Doktor Göker, "Fakat gözde küçük bile olsa bir bozukluk varsa o belirti daha erken olmaya başlıyor. Günde 15 dakika telefona bakan birisini rahatsız etmeyebilir o numara ama, 4 saat bakarsanız rahatsız eder. Cep telefonu kullanma süresi ortalama kişi başı 4-5 saatlere çıktı. Normalde artık 40 yaşın üzerinde yakını görme problemleri başlıyor, sonra her sene artıyor. 45 yaşlarında okuma gözlüğü kullanımı başlıyor. Okuma gözlüğünün numarası da 60 yaşına kadar her sene artıyor. Cep telefonları da bu yaş ortalamasını daha erkenlere çekti" diye konuştu.
'EN UFAK HARFİ BİLE OKUYORLAR'
Akıllı lenslerle ilgili bilgi veren Doktor Göker, "Aslında bu lensler katarak ameliyatlarında kullandığımız göz içi lenstir. Bu takılan lenslerde uzak numaraları düzeltebiliyoruz ama katarak ameliyatından sonra kişilerde okuma gözlüğü ihtiyacı çıkıyordu. Şimdi bunu gidermek için çok odaklı göziçi lensleri dizayn edilmeye başlandı. 17 yıl önce bu dünyada yapılmaya başlandı, bende 17 yıldır yapıyorum. Teknoloji ilk başlarda bu kadar iyi değildi bazı yan etkileri oluyordu, yakını görme performansları o kadar iyi değildi. Fakat 17 yılın ardından bu teknoloji çok ilerledi ve şu an çok iyi bir hale geldi. Hasta memnuniyeti çok yüksek, kişilere en ufak harfi gözlüksüz okutabiliyoruz. İlaç prospektüslerini bile hastalarımız okuyor ve beraberinde uzağı görme problemi varsa o da düzeliyor. Ömrünün sonuna kadar da bir daha gözü bozulmuyor. Hasta memnuniyeti çok yükseldi. İşlem bu kadar iyi olunca kataraktı olmayan yakın problemi olan kişilere de uygulamaya başladık" dedi.
'ERTESİ GÜN NORMAL HAYATINIZA DÖNÜYORSUNUZ'
Normal katarakt ameliyatından farklı bir uygulama olduğunu ifade eden Göker, "Başarılı olması için çok bilgi ve beceri gerektiriyor. Deneyimli bir doktor tarafından doğru yapıldığında ve kaliteli lens kullanıldığında çok fark ediyor. 'Hastalar yeniden doğduk' diyorlar. 40 yaşından sonra yakın problemi başlayan herkese bu uygulamayı yapabiliyoruz, bu şekilde gözlükten de kurtuluyorsunuz. Çok kolay bir ameliyat, lazerle yapıyoruz. Bir gün arayla yapıyoruz ve 10 dakika sürüyor. Damlayla uyuşturuyoruz, ağrı yok. Ertesi gün normal hayatına dönüyor, kişi işine gidip çalışabilir. Ömrünün sonuna kadar numaralar bir daha bozulmuyor, katarakt da bir daha tekrar etmiyor. Gözlüksüz olma konforu başlıyor" ifadelerini kullandı.
SAĞLIK TURİZMİNİN GÖZDESİ OLDU
Sağlık turizminde göz tedavilerinin de ilk sıralarda yer aldığını belirten Doktor Göker, "Göz tedavileri, saçla hemen hemen aynı seyrediyor. Lazeri 34 yıldır yapıyorum. 100.000’nin üzerinde hastaya uyguladım. 22 sene önce yabancı hastaları Türkiye'ye getirmeye başladık. Buraya gelme sebepleri öncelikle Türkiye daha ucuz, Avrupa'daki doktorlar biraz tutucu bu konuda, Türkiye'deki doktorlar daha cesaretlidir. Dolayısıyla işleme erken başladığımız için daha iyi yapıyoruz. Biz çok hızlı ilerledik, bu konuda iyi bir deneyimimiz var. Akıllı lens dediğimiz mercek operasyonlarında geri duruyorlar ama biz o safhayı geçtiğimiz için bu konularda iyi yerledeyiz. Deneyimle birlikte kaliteli lensi de biliyoruz ve onu takıyoruz. Bu lenslerin 6 aydan sonra değişmesi çok zor. Ancak eskiden tek odaklı lens takılan ve şimdi yakını okuyamayan hastalar da var, onlara ikinci bir ameliyatla yakın lensi takabiliyoruz. Eski lensin üzerine ikinci bir lensi takıyoruz" dedi.
'MİYOPİ PANDEMİSİ YAŞANIYOR'
Uzak Doğu gibi ülkelerde gözlük kullanımının Batı ülkelerine göre daha fazla olduğunu ifade eden Doktor Göker, "Çin'deki birçok insanda gözlük var. Cep telefonları, tablet ve bilgisayar kullanımının bazı yan etkileri olmaya başladı. Bunlar miyopiyi artırıyor. Dolayısıyla bir miyopi pandemisi yaşanıyor. Miyopi artıyor, bunun da sebebi cep telefonu... Gençlerin ve çocukların mutlaka açık havada zaman geçirmeleri gerekiyor. Uzağa bakmaları lazım" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.