TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktor Ender Saraç'tan yeni varyant yorumu: 'Drone ile bazı virüsleri atsalar şaşırmayız'

Covid-19’un Omicron varyantının bir alt türü olarak bilinen Eris varyantı endişesi başladı. Dünyanın artık global bir köy olduğunu ifade eden Doktor Ender Saraç, herhangi bir ülkede görülen varyantın kısa sürede dünyaya yayılabileceğini belirterek, dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
istanbulnews.com.tr

Doktor Saraç, "Dronelarla birçok şey atabilirler. 2-3 şehrin üstüne drone ile bazı virüsleri atsalar şaşırmayız, çok değişik bir oyun dönüyor" dedi.
Covid-19’un Omicron varyantının bir alt türü olarak bilinen Eris varyantı dünyada yayıldı. Dünya sağlık Örgütü (DSÖ) Eris'i 'Dikkati çeken varyant' şeklinde tanımladı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de görülmediğini açıkladı. Ancak kış ayının yavaş yavaş gelmesi ve okulların açılmasına az bir süre kalmasıyla birçok kişide yeni varyant endişe de başladı. Birçok kişi bağışıklık güçlendirmek için arayışlara girdi bile... Vatandaşları uyaran Doktor Ender Saraç, altın değerinde tarifler ve öneriler verdi. Eris varyantıyla ilgili de konuşam Saraç, dikkat çeken iddialarda bulundu.
'KAN DEĞERLERİNİZE MUTLAKA BAKTIRIN'
Covid ve yeni nesil aşılardan sonra bağışıklık sisteminde tuhaflıklar olduğunu ifade eden Saraç, "Ya çok şiddetli alerjik reaksiyonlar ya da bağışıklık sisteminin çökmesine bağlı çok fazla hastlık gördük. Mesela bu yaz gördüğümüz enfeksiyonları daha önceden bu kadar yaygın olarak hiç görmemiştim. Yaz ayında çok rastlamadığımız üst solunum yolu enfeksiyonları ve bu sene klimalara bağlı legionella pnömonisini çok sık gördük. Bağışıklıkta bir düşüklük var. Sonbahara girmeden eylül ayı ortasında hastalarımından kan isterim. Bütün kan değerlerine bakarım. 10 hastanın 9'unda D3 vitamini ve bazı değerler düşük çıkıyor. O nedenle herkese de kan vermesini öneriyorum. İkinci konu bazı doğal destekleri kullanmakta fayda var. Bugün artık tıp dünyası kabul etti ki zink yani çinko, C vitamini, D3 vitamini, B 12 eksikse bunlar ciddi bir risk faktörü oluşturuyor. Çok sık hastalanılıyorsa ekinezya veya karamürver, propolis gibi destekleri alarak bağışıklığı yükseltmek gerekiyor" diye konuştu.
TARHANA, TURŞU, ŞALGAM, BOZA...
Türkiye'de, Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da yanlış beslenmenin olduğuna dikkat çeken Saraç, "Mayalı gıdalar çok fazla tüketiliyor, gluten almaya bağlı bağırsak florası bozuk. O nedenle probiyotik kullanmak çok önemlidir. Tarhana çorbası, ev yapımı turşu, şalgam suyu, boza, kefir, ev yapımı yoğurt gibi doğal probiyotikleri tüketmek çok önemli. Bunları düzenli tüketenlerde çok fazla hastalık olmuyor. Bu arada sumak ve sumak ekşisi, soğan, sarımsak, özellikle siuah sarımsak, ağızda çiğnene taze karanfil, zahter ve kekik, bazen duruma göre kakule, taze zencefil bu tarz destekleri almak da doğal antibiyotik yerine geçiyor. Ayrıca su içmiyoruz, şekerli içeçekleri içiyoruz. Bu da virüsler ve mantarların üremesini destekliyor. O nedenle mutlaka bol su içilmesi gerekiyor.  Ayrıca alkali içecekler de önemlidir. Mesela yeşil çay, yasemin çayını da tüketebilirsiniz" diye konuştu.
ÇOK SIK HASTALANANLAR İÇİN ÖZEL ÇAY TARİFİ
Çok sık hastalanan kişilere çay tarifi veren Saraç, "Ihlamur, ekinezya ve mürver... Bunun içine biraz da karanfil atın, antibiyotik gibi çaydır. Öksürüğe çok iyi gelir. Çok balgam ve öksürük varsa veya alerjik bir öksürük varsa o zamanda şahtere, meyan kökü ve hatminin çok faydası olur. Çok şeker ve hamur işi yiyorsanız o zaman ateşe benzin döküyorsunuz demektir. O nedenle beslenme çok önemli" şeklinde konuştu.
'NORMAL OLMAYAN DURUMLAR VAR'
Okullar açıldıktan sonra genelde üst solunum yolu enfeksiyonlarında patlama olduğunu belirten Saraç, "Kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirmeye başlayacağız ve bir kişi hasta olsa damlacık yoluyla onlarca kişiye enfekte edebilir. Dünya artık global bir köy oldu. O nedenle herhangi bir ülkede görülen bir varyant birkaç hafta içinde dünyanın geneline yayılabilir. Ayrıca normal olmayan durumlar da var. Dronelarla birçok şey atabilirler. 2-3 şehrin üstüne drone ile bazı virüsleri atsalar şaşırmayız. Lazerle ormanların yakıldığına dair teoriler var. Gündeme olan konular bunlar, bunlar doğru veya yanlış diyemeyiz. Bence çok değişik bir oyun dönüyor. Pandemide ölmeyen veya hafif atlatan, sonrasında da sağlıklı olan kişilere baktığımda bu kişilerin spor yapan, sigara ve alkol kullanmayanlar veya az tüketenler, obez olmayanlar, birde avuç avuç ilaç yutmayan insanlar olduklarını gördüm. Ayrıca depresyonda olanlar, mutsuz insanlar daha çok hastalığa yakalanıyorlar. Bunlara lütfen dikkat edin" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.