TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PANDEMİ DÖNEMİNDE ARTAN KARBONHİDRAT TÜKETİMİ VE AĞIZ SAĞLIĞI İLİŞKİSİ

Kovid-19 salgını sürecinde diş sağlığına gereken önemin verilmemesi sonucunda çürük dişlerinde ve dişeti hastalıklarında büyük artışlar yaşandı. Pandeminin getirdiği stres faktörü ve beslenme alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler nedeniyle ağız sağlığına gereken özen gösterilmeyerek, diş hekimine başvuru oranları da düştü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Üyesi, Divas in Dentistry Türkiye Temsilcisi Güzin Kırsaçlıoğlu, sağlıklı bir ağzın genel vücut sağlığının önemli parçası olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
istanbulnews.com.tr

COVID-19 DÖNEMİNDE İHMAL EDİLEN BAKIMLAR

Güzin Kırsaçlıoğlu, salgın döneminde ağız ve diş sağlığına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; “COVID-19 sonrasında ağız ve diş sağlığı problemlerindeki artışın en büyük sebepleri nedeni birincil olarak hastalarımızın aslında iki yıla yakın izole vakit geçirmeleri ve bu esnada da alışkanlıklarında meydana gelen değişimler oldu. Çünkü karbonhidrat tüketimi bu dönemde çok arttı. Herkes evinde ekmek yaptı, herkes evinde birtakım yiyecekleri yapıp daha çok tüketmeye başladı. Tabii ki sosyalleşmelerin de olmadığı bu dönemde, diş fırçalama ve ağız bakımı da ihmal edildi. Diş hekimi kontrolleri ihmal edildi. Altı ayda bir yapılması gereken diş taşı temizlikleri bu dönemde bir zorunluluk olmaktan çıktı çünkü insanlar diş kliniklerine gitmek istemediler. Covid geçiren vatandaşlarımız da kullanılan ilaçlar, aşının oluşturduğu stres bunun yanı sıra Covid olup olmayacağı stresi de ağız ve diş sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden. Çünkü stres vücut direncini oldukça bozan bir etmendir. Diş ve diş eti hastalıklarında da oldukça etkili” ifadelerini kullandı.

DENTAL ESTETİK CENTER HAKKINDA:

1993 yılında kurulan Dental Estetik Center, hastalarıyla birlikte büyüyen, son teknolojik cihazlarla donatılmış, uzman kadrosuyla hizmet veriyor. Dental Estetik Center, biyolojik implant ve dijital diş hekimliği konularında sunduğu yenilikçi yaklaşımla, hastalarına doğaya saygılı ve etkili tedaviler sunuyor. Klinikte İmplat, estetik diş hekimliği, çocuk diş hekimliği, kanal tedavisi, holistik diş hekimliği, genel diş hekimliği, dijital diş hekimliği, protez gibi çok sayıda tedavi uygulanıyor. Dt. Güzin Kırsaçlıoğlu liderliğindeki uzman ekip, 30 yıldır süregelen başarılı hizmet anlayışını sürdürmeye devam ediyor.

Dt. Güzin Kırsaçlıoğlu, New York University, School of Dentistry 2011-2012. New York Üniversitesi ‘de Estetik Diş Hekimliği üzerine masteryapmıştır. Güzin Kırsaçlıoğlu’nun lisansüstü eğitimi sadece diş hekimliğiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda “Paul Meyer” liderlik ve yönetim, NLP, yaşam koçluğu, iletişim ve işletme eğitimleri almıştır. Bu eğitimler ve 30  yıllık tecrübenin sonucu olarak; klinik yönetimi ve doktor-hasta ilişkisi alanlarında diş hekimleri ve diş hekimi asistanlarına eğitim vermektedir. Şimdi SORBONE ÜNİVERSİTESİNDE MBA yapmaktadır.Klinikteki uygulamalardaki Bütüncül yaklaşımı ile Estetik Diş hekimliğinin birleşimi olan Emotional Dentıstry (duyusal diş hekimliği) konseptini sunum haline getirip New York Üniversitesin ‘de Lecture olarak sunmuştur. Ardından kadın diş hekimlerinden olan Divasin Dentıstry grubunda da bu sunumunu tüm dünyadan katılan diş hekimlerine aktarmıştır. Aynı sunum talep üzerine Dubai Gürcistan ve İstanbul’da uluslararası kongrelerde sahne bulmuştur. https://dentalestetikcenter.com/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.