TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü erkeklerin estetikleri tartışma konusu oldu "Belirgin elmacık kemikler kadınsı duruyor"

Kadınların sık tercih ettiği estetik işlemlerden artık erkekler de faydalanıyor. Ancak son zamanlarda bazı ünlü erkeklerin, tercih ettiği estetikler tartışma konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
istanbulnews.com.tr

Estetik dokunuşların uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzm. Dr. Şirin Çelik, "Kadınlarda elmacık kemikler biraz daha belirgin olabilir ama erkeklerde bu biraz daha kadınsı durabiliyor. Önemli olan, erkeğe erkeksi görüntüsünü bozmadan işlem yapmak" dedi.
Estetik operasyonlara ilgi her geçen gün artıyor. Bu operasyonlar son yıllarda erkekler tarafından da yoğun şekilde tercih ediliyor. Özellikle son günlerde bazı ünlü erkeklerin estetikleri, tartışma konusu oldu. Özellikle belirgin elmacık kemikleriyle dikkat çeken ünlü erkeklerin estetikleri, "yapay-doğal" tartışmalarını da beraberinde getirdi. Doğru estetik işlemler hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzm. Dr. Şirin Çelik, uzman kişilerin kadınsı yüz hatları nasıl olmalı, erkeksi yüz hatları nasıl olmalı ayrımını bildiğini ve buna göre işlem yaptığını belirterek, estetik yaptırmayı düşünenlere önemli ipuçları verdi.


"DOĞRU İŞLEM, DOĞRU ELLERDE YAPILMALI"

Herkesin yaşlanma şeklinin birbirine benzediğini ifade eden Doktor Şirin Çelik, "Hepimiz insanız ve hepimizin cildi, yaşlanma şekli birbirine benziyor. Eğer biz yaşlanmak istemiyorsak yüzümüzdeki yaşlanma belirtilerinden hoşlanmıyorsak ve bunları da azaltmak istiyorsak bazı işlemleri yaptırabiliriz. Bunu kadın da, erkek de yaptırabilir. Burada aslında önemli olan doğru ellerde, doğru işlemi yapmaktır. Yüzümüze yakışan ve doğal gösterecek işlemi yapmak gerekiyor. Dolgu hem kadınlara hem erkeklere yapılabilir. Biz, kadınsı yüz hatları nasıl olmalı, erkeksi yüz hatları nasıl olmalıdırı bilerek işlemi yapıyoruz. Örneğin; kadınlarda çene biraz daha sivri V şeklinde olmalı, erkeklerde biraz daha köşeli olmalıdır. Yine erkeklerde çene köşesinin belirgin olması iyi oluyor ama kadınlarda oval olması gerekiyor. Kadınlarda elmacık kemikler biraz daha belirgin olabilir ama erkeklerde bu biraz daha kadınsı durabiliyor. Önemli olan, erkeğe erkeksi görüntüsünü bozmadan, kadına da kadınsı görüntüsünü bozmadan işlem yapmaktır" diye konuştu.

"TÜRK DİZİLERİ SAĞLIK TURİZMİNİ ARTIRDI"

Türkiye'deki hekimlerin dallarında uluslararası platformda çok iyi olduğunu belirten Doktor Çelik, "Gerek tıbbi hastalıkların tedavisi açısından gerekse estetik uygulamalar açısından ülkemiz çok iyi bir noktada. Bu uygulamalarda artık tecrübemiz de çok yüksek, bu yüzden dünyada tercih sebebiyiz. Avrupa'dan, Amerika'dan, Arap ülkelerinden ve birçok yerden sağlık turizmi noktasında insanlar bizlere başvuruyor. Bunun yanında fiyatların uygun olması da önemli tabi... Ayrıca Türk dizileri yurt dışında çok fazla yayınlanıyor. İnsanlar da Türk dizilerini ve başrol oyunculularını çok seviyor. Biraz da onlara benzemek istiyorlar, onlara benzemek için de Türkiye'yi tercih ediyorlar. Hatta ellerinde bu ünlülerin fotoğraflarıyla gelen hastalarımız da var. Türk dizileri, ülkemizin sağlık turizmini artırıyor" dedi.

"FİLTRELERDEKİ GİBİ OLMAK İSTİYORLAR"


Sosyal medya filtreleri hakkında da konuşan Dermatoloji Uzm. Dr. Şirin Çelik sözlerine şöyle devam etti, "Bazı hastalarımız filtredeki gibi bir yüze sahip olmak istiyor. Bu yüze sahip olmak için de defalarca kapımızı çalışıyor. Aslında onları da anlıyorum. 'Kişi kendisini nasıl beğeniyor acaba' diyorum ve o filtreleri görmek istiyorum. Bakınca da bir fikir sahibi oluyorum. O filtrelerin aynısını yapmamız mümkün değil ama onlara yakın, kişinin isteklerine uygun bir sonuç çıkartabiliyorum. Psikolojimizi etkilemeden, gerçeklikten uzaklaşmadan filtreleri kullanabiliriz. Ama filtrelere yakın bir görüntü elde edip, filtresiz paylaşımlar yapmak daha doğru olacak. Estetik yaptırmak isteyenlere doğallıktan uzaklaşmayın demek istiyorum. Artık çok fazla yapay görüntüler var, bu durum doğallık isteyen insanları da uygulamalara küstürüyor. Yüzümüze bir işlem yapıyorsak kesinlikle güvenilir yerlerde yaptırmalıyız. Çünkü sağlıksız, sahte ürünlerle, yüz anatomisini bilmeyen kişilerin ellerinde yapılan işlemler tehlikeli sonuçlara neden olabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.