TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli ve milli marka Nouplus,  dünya markası olma yolunda.

Lotus İlaç, öncü ve dinamik yapısıyla sektöre yenilikçi bir bakış açısı kazandırarak, Nouplus markasıyla dünya markası olmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
istanbulnews.com.tr

Sektöre yön veren Lotus İlaç, ilaç pazarında Türkiye’de olmayan, patentli ve fark yaratacak ürünler üzerinde deneyimli kadrosuyla çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Büyüyen bir alan olan gıda pazarında da iddiasını sürdüren Lotus İlaç, yenilikçi bakış açısıyla adından söz ettiriyor. Gıda takviyeleri konusunda çok iddialı olduklarını söyleyen Lotus İlaç Yönetim Kurulu Üyesi K. Cihan Sezer, Nouplus markasıyla dünyaya açılmayı hedeflediklerini ve şu an yaklaşık 80 ülkeyle görüştüklerini ifade etti.

'GERİ DÖNÜŞLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Çok fazla gıda takviyesi olduğunu ifade eden Sezer, "O nedenle doğru ürün seçebilmek çok önemlidir. Biz distribütörlük alacağımız zaman bile en kaliteli markalarla çalışmayı hedefliyoruz. Kendi markamız olan Nouplus, kaliteden ödün vermediğimiz, üst kalite ürün gurubundadır. Ham madde kalitemizi üst düzey tutarak, patentli ham maddeler kullanarak, ürünlerimizin geri dönüşlerini çok önemsiyoruz. Bu anlamda ürün memnuniyeti bizim için çok çok önemli. Yeni ürün skalasıyla bu pazarda inovatif ürün portföyü yaratmaya çalışıyoruz. Ürün çeşitliliğimizi de buna göre planlıyoruz. Şu an 32 ürünümüz var, bu seneyi 40-45 ürünle kapatmayı planladık. 2024'te 30-40 yeni ürün portföyünü piyasaya sürmeyi hedefliyoruz. Yani 2024 yılının sonunda kadar yaklaşık Nouplus markası 100 farklı ürünle eczanelerin raflarında olacaktır. 'İyi ürün pahalı üründür' anlayışının doğru olduğunu düşünmüyorum. Ürünün gerçekten iyi ürün olduğunu anlamamız için aslında en güzel gösterge kullanıcılardan gelen geri dönüşlerdir. Bu önemli bir kriterdir. Bir ürün geldi ve çok pahalı, influencerlar tanıtıyor, reklamlar yapılıyor olması o ürünün çok iyi olduğunun kanıtı olmuyor, bu konu göreceli bir durum ve tartışmaya açık bir konudur" dedi.

'PAZARIN KİRLİ OLMASI BİZİ YORUYOR'

Merdiven altı üretimlere dikkat çeken Sezer, "Aslında pazarın kirli olması bizi sadece yoruyor. Çünkü sürekli bir şeyler anlatmak ve kanıtlamak durumunda kalıyoruz. Biz gıda takviyesi tarafında Tarım Bakanlığı onaylı ürünler satıyoruz. Sağlık Bakanlığı'dan ruhsat alınma durumu olacaksa biz bunu seve seve yapar ve isteriz. Ancak gıda takviyesi ruhsatlarında,Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alındığında reklam yapamama gibi bir durum söz konusu. Dolayısıyla bizim ürün kategorimizde reklam yapamıyor olmak pazarlama tarafında negatif bir durum yaratıyor. Sonuç olarak burada bir çıkmaz oluşuyor" diye konuştu.

YERLİ VE MİLLİ SERMAYE

Lotus İlaç olarak hedeflerinden bahseden Sezer, "Şu an 4 marka olarak aktif sahada çalışıyoruz. Nouplus bizim çok önemli çünkü bizim öz markamız. Yerli ve milli sermayeye önem veriyoruz. Nouplus dünyada birkaç ülkede raflarda yerini almış, artık marka değeri oluşmaya başlamış bir marka durumunda. Bu noktada ihracatı önemseyerek, yatırımlarımızı arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Lotus İlaç;distribütörlükleri ve kendi öz markası Nouplus ile beraberdünyada adından söz ettirecek diye düşünüyorum. Nouplus dünya markası olmak zorunda, bizim asıl hedefimiz de bu. Türkiye bizim için çok önemli ancak olmamız gereken yer dünya pazarı... Türkiye'nin adını en iyi şekilde dünyaya duyurabilmek istiyoruz. Bu noktada doğru stratejiyle, doğru zamanda doğru adımlar atarak hedefimize doğru ilerliyoruz. Şu an birçok ülke ile görüşüyoruz, yaklaşık 7-8 ülkeyle aktif çalışıyoruz. Avrupa ve Orta Doğu pazarları bizim için önemli pazarlardır. Nouplus’ı yurt dışında her eczanenin rafındagörmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.